Olerex/Veski Mati U20 noormehed leppisid Eesti meistrivõistluste tihedas konkurentsis neljanda kohaga.

9. apr. 2019

 

5.-7. aprillini toimusid Rakveres U20 vanuseklassi poiste Eesti meistrivõistlused. Finaalturniirile oli koha lunastanud 6 parimat võistkonda. 

Turniiritabel:

    Võidud Punktid Geimid Mängud
1. Selver Tallinn Spordikool I
4 11 13:6 5/5 
2. Rakvere Spordikool 4 11 12:7 5/5 
3. Pärnu Spordikool 3 10 12:7 5/5  
4. Olerex/Veski Mati Tartu 3 9 10:6 5/5 
5. Spordiklubi Tats Kiili I 1 4 6:13 5/5 
6. Võru Spordikool  0 0 1:15  5/5  

Alustasime turniiri 3:0 võiduga Võru spordikooli üle. Tegemist oli nö kohustusliku võiduga, sest Võru osutus sel turniiril ülejäänud viiest võistkonnast veidi nõrgemaks. Õhtuses mängus SK Tats Kiiliga me vastasele erilisi võimalusi ei andnud ja tasuks 3:0 võit. Hoidsime üsna ideaalilähedaselt kinni taktikalisest plaanist ja ärevaid hetki mängus ette ei tulnud. 

Teise päeva avamängus oli vastaseks Pärnu spordikool. Olime igati mängus sees, võimalusi oli nii mängu võiduks kui ka viiendasse geimi viimiseks, kuid lihtsad omavead ja arusaamatud lahendused otsustavatel momentidel tähendasid pärnakate 3:1 võitu. Kui ülejäänutega saime hakkama, siis meeste seas karastust saanud Märt Tammearu tegi väga kindla ja targa esituse ning vedas oma võistkonna võidule. 
Neljandas mängus tuli meile vastu Rakvere spordikool, kes oli kodusel turniiril näidanud hiilgavat mängu ja alistanud nii Pärnu kui Selver Tallinna ning oleks taganud võiduga meie üle juba enne viimast päeva kuldmedalid. Seekord see neil ei õnnestunud, sest taaskord tegid meie poisid väga hea partii ning võtsid kindla 3:0 võidu. Enne viimast päeva tähendas see olukorda, kus teoreetilised võimalused kuldmedalit jahtida olid veel nii Rakverel, Tallinna Selveril kui meil. 

Viimase päeva mängus Selveriga oli mõlemal võistkonnal üsna sarnased võimalused – võidad, oled kullal, kaotad, oled neljas. Oli see siis liigne keskendatus, ärevus ja lihtsalt väiksem kogemustepagas, aga Selver Tallinn võttis kindla 3:0 võidu ja kuldmedalid. Selver Tallinna meeskonaas mehetegusid tegev Timo Lõhmus pommitas meie kaitse auklikuks nii eest kui tagant, olime hädas vastaste planeeriva servi vastuvõtuga ja ei saanud seetõttu kasutada ka oma esimese tempo ründajaid, nurgaründajate löökidele said aga vastased edukalt käed vahele. Vastased olid seekord paremad. 

Kokkuvõtteks võib mängulise poole pealt turniiriga rahule jääda. Tegime paar päris korralikku esitust, positiivseteks üllatusteks olid Raigo Jürisoo ja Sander Lepa südikad mängud. Kohtadele mõeldes oli treener Argo seadnud hooaja eesmärgiks ühe võistluse võidu, kuid see jäi kahjuks saavutamata. Võistkonnal olid selleks võimed olemas, olime hooajal päris mitmel korral lähedal tähtsatele mänguvõitudele ja sellega koos ka turniirivõitudele, kuid iga kord jäi veidi puudu. 

Neljanda koha saavutanud võistkond mängis koosseisus: Hergo Hansman, Andre Arak, Randy Suurmann, Andreas Junkin, Sander Lepp, Raigo Jürosoo, Alex Saaremaa, Alex Tobreluts, Romet Rohtla, Artti Hohensee ja turniiri parimaks tunnistatud Markkus Koddala. 

U20 vanuseklassi jaoks on selleks hooajaks mängud mängitud, U18 poisid aga mängivad juba tuleval nädalavahetusel Pärnus Eesti meistrivõistluste finaalturniiri. 

Töö jätkub, pallid lendavad!