TÜ/Bigbank võitis Balti liigas hõbeda!

7. märts 2022

TÜ/Bigbanki naiskond mängis möödunud nädalavahetusel Kaunases Balti liiga Final Four turniiril ning võitis võõrustajate järel hõbeda!

Laupäevases poolfinaalis kohtus naiskond põhiturniiril koht eespool ehk teisena lõpetanud koduse kange konkurendi TLÜ/Kikasega ning suutis väikse üllatusena võtta kindla 3:0 võidu. Sel hooajal põhiturniiril vägevat minekut näidanud pealinna naiskond oma mängu käima ei saanud ning TÜ/Bigbank surus oma kogemuse ja tahtmise peale.

Peatreener Rikandi sõnul tehti väga soliidne sooritus, mille kirjelduseks võib lisada mängujärgsed sõnad vastaste peatreeneri Sten Esnalt, kes ütles, et tegite täna super mängu! 

Pühapäevases finaalis tuli vastamisi minna kodusaalis palliva Kaunase naiskonnaga, kes oli põhiturniiri kindel valitseja. Vaatamata suurele soovile kuld Tartu tuua, tuli seekord vastase enesekindlamale mängule alla vanduda. Vahel väiksematest õnnefaktoritest lisajõudu saanud võõrustajad võitlesid ja mängisid vägevalt ning kolmanda geimi suutsime võita ainult tänu enda küllaltki ideaalsele mängule. Kokkuvõttes 1:3 kaotus ning tasuks hõbemedalid.

Peatreener Hendrik Rikand sõnas, et vahetult pärast finaali oli loomulikult tunne nukker, kuid arvestades asjaolusid, et Balti liiga tase sel hooajal kindlasti tõusis ja lisandus kaks-kolm uut ja tugevat naiskonda, siis igal juhul tuleb tulemusega rahule jääda. 

Pikka puhkust ees ootamas ei ole, sest juba järgmisel nädalal alustame Eesti meistrivõistluste poolfinaali, kus ootame vastast veerandfinaalist Audentes/Noortekoondis vs Rae SK/Viaston.